I'm free to fall apart

Jag dricker hallonsmoothie och äter knäckebröd på altanen, skriver på roman-analyser i solen uppe på övervåningen, distraheras av fågelsång som överröstar min, för en gångs skull, lågmälda musik och krattar löv på baksidan. Det är fint med lediga dagar, det är det verkligen. Särskilt om solen behagar närvara och fåglarna är på sånghumör. Sånna dagar är nog de enda då jag inte sörjer, utan ibland till och med gläds, över att jag bor i en håla in the middle of nowhere.

Kvällen ska spenderas hos en vän och det är både ångest och jättenej, samtidigt jättemys. Vet inte vilket som kommer ta överhand i slutändan. Jag behöver kanske sociala situationer, men prata med folk har aldrig varit min grej, eller ja, så länge vi pratar om någon annan än instabila mig så ska det nog gå bra. Kom just på att det är valborg idag va? Ännu en sån där awkward dag/kväll/natt när jag borde vara full på någon fest, fast istället ältar min existens. Att följa strömmen har nog aldrig varit min grej det heller.

Lookbook


Men älskling, jag går aldrig raka vägen hem

Var dag är likadan, men det är lördag, körsbärsträden i backen som leder upp till min gata som ligger längst upp mot skogen, bort mot mitt hus som ligger sist på gatan vid vändplatsen där alla spelade innebandy en gång i tiden blommar i svagt rosa, och då spelar det ingen roll att regnet envist faller mot marken och håller mig inne, eller att tiden går så långsamt och rastlösheten är bara min, och att den är överväldigande. Det spelar ingen roll att jag mest pratar betyg med min syster och inser hur förbannat jävla orättvist allting är, och hur dålig jag är, och hur jag aldrig kommer bli någonting mer än tom och rastlös och meningslös(trots att jag egentligen har rätt höga betyg, beroende på vad man jämför med kanske). Det spelar ingen roll att jag inte vet vad jag vill med det här livet, att jag mest lyssnar på Erik Hassles Stay och att läx/prov/uppsats-högen bara växer och växer. Det spelar ingen roll att jag stänger ute den, och allting annat som jag inte behöver/vill ha just nu. Ingenting spelar nån roll för det är lördag och körsbärsträden blommar i svagt rosa därborta i backen som leder raka vägen hem.

Braids†

weheartit

Beauty


De här väggarna rasar och jag undrar vad som händer

Solen lyser de här sista aprildagarna och bladen börjar slå ut på buskar och träd. Jag är ledig till onsdag och ingenting är bättre än det. Jag lyssnar på akustiska versioner av What makes you beautiful för att känna mig lite beautiful. Fast mest är det nog för gitarren, och Harry's lockar. Är även mycket Laleh, Kent och covers nuförtiden. Hände inte mycket som är värt att ens nämna här. Försöker mest vara duktig, skriva prov, plugga och le. Går sådär. Blir mest att jag målar naglar och funderar över livet och min existens som för tillfället inte är mycket att skryta med. Men solen lyser och fredagen började bra. Nu är jag dock mest trött och arg över att alla andra har så kul och att jag inte gör någonting åt det här jävla livet och också har sådär kul,  och vill ut och springa ihjäl mig själv. Fast tar kanske det i morgon istället. Vill ju så gärna bli bra. Vill ju så gärna vara bra på någonting. Vill ju så gärna ha roliga vänner. Vill ju så gärna hitta någon mening i alla tidiga morgnar och stormar och grammatik och böcker. Fast mest av allt vill jag nog bara klä mig i långa kjolar och klänningar, att mitt hår ska växa ut, hänga med vackra pojkar och låta solen jobba på mina fräknar. Helst av allt vill jag nog bara ha sommar, och lov.


För jag är inte rädd för mörkret

Snart lämnar vi april bakom oss. Ännu en månad har flugit iväg med fåglarna som trotsar Atlanten. Allt vad planering heter är totalt bortblåst, ändå är det nu mvg-kriterier ska uppfyllas, nationella prov skrivas, böcker läsas och recensioner och prov skrivas. Jag känner mig mest förvirrad mitt i det plötsliga aprilregnet. Allting byggs på hög och jag går vilse där bland alla dessa högar av måsten och meningslöshet. Lappar ska lämnas in, omval göras, utvecklingssamtal klämmas in på någon ändlös håla och framtiden bestämmas.
"Tiden går så fort, varje dag är likadan. Man drömmer om att fly."
Helst av allt vill jag bara ha livet/tillvaron öppen. Jag vill leva på flextid och mest bara ta allting som det kommer. Så är det ingen annan som vill göra. Och när jag utbrister att "jag vill ha bubbelgumsrosa hår och läsa Strindberg på balkongen, springa genom sommarregn, vandra genom skumma gränder under varma sommarnätter, fly verkligheten och dö när sommarn gör det bara för att min rastlöshet är min och när hösten kommer får jag något underligt i min blick" så får jag mest skärrade/irriterade blickar och ord om att jag är galen, knäpp och dum i huvudet. MEN ALLTING ÄR JU BARA SAMMA OCH LIKADANT OCH JAG VILL HA NYTT OCH GALET OCH ALLDELES SJUKT FANTASTISKT VARFÖR KAN NI INTE BARA SE DET?! Ta de lugnt. Räkna dina värdelösa mattetal och glöm bort att du finns älskling.

Say "fuck it", and smile

Tidiga morgnar blir snabbt till lunchtid och jag går omvägar till bussen och andas varm, lätt fuktig asfalt och vår och förändring och lycka. Tro mig, lycka har en doft. Byn ser inte ut som den brukar utan verkar belysas av något slags magiskt ljus och även de fulaste av 60-talshusen nere vid stora vägen får någon slags charm. Fråga mig inte varför, men livet är bra nu. Just precis exakt nu. Tar bussen som åker omvägar. Älskar bussen som åker omvägar. Vill ju aldrig komma fram. Vill bara sitta där och åka varv efter varv, flera timmar. Halv sex sitter jag på stenmuren, utanför den där gamla och nerslitna skolan som jag är på lite då och då när jag pluggar kinesiska, och lyssnar på Fun - We are young och läser kinesiska tecken och ler. Är kär i den låten. Är kär i den varma vinden som förstör min lugg, i solen som värmer ryggen, i skoskaven jag fått av mina fina skor, i tecknen som ibland är helt obegripliga. Är nog lite kär i livet.
Pratade lycka på spanskan. Fick frågan om det är lätt eller svårt att vara lycklig. Ärligt talat så vet jag inte. Ibland tänker jag att lycka inte ens finns. Fast just nu finns den ju alldeles väldigt mycket. Och inte ens av någon anledning. Den bara finns. Jag satt där i det dammiga, ganska fula och intetsägande klassrummet och tänkte att "Men det är väl bara att vara lycklig? Så svårt är det ju inte". Fast det är svårt. När folk är äckel och allting mest är stress och meningslöst.
Jag skriver uppsats efter uppsats och byter språk varannan minut, läser läxorna tre minuter innan lektionen och skriver svaren i handen. Jag är stressad. Allting byggs på en hög som aldrig tar slut. Men jag skiter i det, glömmer det, fortsätter skjuta på allt jag inte vill/orkar med och tänker att "livet är fett chilligt" istället.
22.46 och jag lyssnar fortfarande på fun's we are young. Jag är fortfarande lycklig av ingen anledning, och hade tänkt fortsätta vara det ett tag till.

Hair

Om jag vill ha ditt hår Alexa? Eeeh JA!

So smile


I'll look after you †

Morgonen frös till is, men under promenaden från busshållplatsen nere vid affären till mitt hem uppe vid skogen värmde solen mina chinosklädda ben. I soffan med Stylisterna på datorskärmen åt jag vegetariska vårrullar och tuggade på min blågröna nagellack.
Ler mest hela tiden idag. Ler åt andra, åt busschaffören, åt pensionären på gatan, åt de promenerande mammorna, åt mig själv, åt allt. Är glad idag. Jag vet inte varför. Har ingen anledning. Inegnting är annorlunda. Ingenting har förändrats. Jag kanske har det, för en stund i alla fall. Vill skriva fina lappa och meddelanden och lägga till folk på bussen. Klistra upp snälla ord på lyktstolpar, i busskurer, lägga blommor och ord utanför folks portar.
Ni få som står ut med att läsa mina tokigheter. Ni är fina.

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn!

UNICEF vaccinerar i Elfenbenskusten © UNICEF/Asselin

Den här bloggposten vaccinerar 95 utsatta barn

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


You don't have to go

<3

Lookbook


Me?

I Washington
Bättre ansiktsform i långt hår...

Can't help myself but count the flaws. Claw my way out through these walls

Dagen som borde fyllts med spanskplugg och kinesiska går istället ut på att studera bilmotorer, gå i solen, lyssna på musik, snyfta till musikvideos, äta polkagrisar och krypa längre ner under täcket i min älsklingsplaysuit, byta till min gamla mysmobil, studera gamla bilder på mig och inse hur fin jag var, och prata med äckel på msn.
Nu måste jag plugga spanska, fast kommer lyssna sönder den här låten och gå ut istället.
Livet.

Shoppinglist

Gina Tricot
Asos
H&M
BikBok
Gina Tricot
BikBok
Gina Tricot
H&M
Gina Tricot

Who do you think you are? Who do you think I am?

Dränker mig i böcker som handlar om klimat istället för känslor, fast är lika fylld med känslor för det. Läser och försöker förstå. Huvudvärken får mig att sitta hemma och strunta i äckelidrott och spymatte och bara läsa och läsa och lyssna på One Direction och gråta. Stabilt.
Idag börjar pluggandet vid åtta. Vädret är lite sådär. Varken varmt eller kallt. Ibland regnar det, ibland kommer solen, sen kommer moln, sen kommer regn. Vädret och jag är samma som vanligt. Vem som följer vem är oklart. Vid halv ett kommer farmor och syster och stör och stör. Vill bara skrika och gråta av stress och irritation. Känner mig som ett vattenglas som skvalpar över och med ett människofinger som är där och torkar bort det som rinner på kanten. Duschar och sminkar och målar naglar i glitter och drar på en gammelrosa klänning och jeansjacka och lila converse och tygkasse och åker mot skolan.
Prov är alltid meningslöst och konstigt. Kände nog mest för att bara resa mig och skita i det, fast klarade det bra. Nu har jag bytt jeansjackan mot en indianmönstrad poncho, ligger i sängen och äter KitKat och vill måla naglarna i ljusgrönt/blått. Detta ständiga målande.
Vill att håret ska bli långt och oranget eller med bubbelgumsrosa dipdye. Vill att det ska bli sommar. Vill att solen ska lysa. Vill gå barfota och läsa tusentals ord om dagarna, och tänka tusentals tankar om nätterna. Vill se filmer och sitta på balkonger och klippor och se på havet och lukta på sommarvarm asfalt.
Vill så mycket. Så mycket.

Maxi


Remember every heart we've lost

Jag är på yrkesmässa och känner nog mer än någonsin hur livet skrämmer mig. Huvudvärken exploderar och jag orkar egentligen inte både engelska och tyska, men tar mig igenom det ändå.
Den här förbannade isvinden vill inte ge sig av och jag blåser runt i väntan på bussar som aldrig kommer. Men även denna dag dör, precis som alla andra och kvällen blir mest ströläsande i geografiboken och lyssnande på One Direction och flertalet duschar för att förgäves försöka värma min evigt kalla kropp.
Nu målas naglarna, och jag får ångest när jag läser listorna över allt skolarbete som ska göras, men aldrig görs.
Ska trycka repeat här där jag ligger i sängen under alla täcken och lyssna om någon cheesy 1D-låt och glömma att jag finns. Och komma ihåg att: I'm too young to believe it's not gonna be okay.

Vi är tomma skal som söker efter innehåll

Dagen bestod av 15 minuters mentorstid. 10.40 åkte jag hemåt och gick sedan genom byn med isvinden i ryggen. Åt vegetariska vårrullar med pappa och frös under tjocka täcken med kloka Magnus Betnérs program Betnér Direkt och polkagrisar. Under eftermiddagen trotsade jag ännu en gång den där jävliga vinden och gav mig iväg mot stallet för arbete och ridning. Hatar det. Men måste ändå, i alla fall just nu. Det är svårt att ta sig ur, ni vet.
Orkar inte skriva mer idag. Känns så tomt och meningslöst.
I morgon är en ny dag, för de flesta. Ska drömma att jag flyger. Vill så gärna.

True


So many things i need to say to you

Söndagen består mest av diskussioner, om allt. Vad gör man när man står helt maktlös? Det är en svår känsla. Men det är väl bara att kämpa emot, och försöka göra skillnad.
Klockan ringer 05.45, och jag vill helst av allt bara slänga klockan i vägen och skita i allt. Men går upp och försöker väcka/värma upp min stelfrusna, trötta, dumma kropp med en dusch. Ögonen rycker och blinkar förtvivlat genom hela geografin för att jag inte ska somna. Vill så gärna. Men det flyter på och 12.10 springer jag ut mot bussen för att fly iväg, trots att jag vet att jag borde ta en senare buss för att slippa vänta 40 minuter i stan. Men hjärnan och hjärtat och hela jag bara skriker efter att få komma därifrån, så de där 40 minuterna är efter fyra sekunders övertänkande ändå värt det. Det blir 40 minuter på en kall träbänk i en busskur med två tjattrande tanter mitt framför mig. Huruvida den minimala matbutiken i Harplinge (ännu mer ute i ingenstans än där jag bor) skulle överleva, och hur man kunde få tag på närproducerade kycklingar verkar vara deras största problem. "Det kanske är enkelt att bli gammal, ändå", tänker jag. "Fast tråkigt såklart. Tråkigt och meningslöst och hopplöst".
Eftermiddagen kommer, precis som den alltid gör och jag slösar med min tid. Inte för att jag kan, ska, eller borde, men för att jag vill.
22.32 och jag ska sova. Hur natten blir är ovisst. Hur dagen blir i morgon är oklart. Hur mitt liv blir är det ingen som vet, ingen som vill veta. Måste välja om kurser och känner mest ångest och vet inte/vill inte/kan inte. Det skiter sig ju alltihop ändå, så det spelar kanske ingen roll i slutändan. Ska i alla fall ladda in mer Winnerbäck, Salem, och Krunegård i mobilen för att eventuellt överleva denna svacka jag hamnat i, gärna ta mig ur den också. Läste en gång att "Hjärtat är ett bittert ting som ingenstans hör hemma". Det är nog sant. Fast har du en plats där du tror att mitt bittra ting hör hemma så är du välkommen att höra av dig, snarast. Jag behöver dig.


Hjälp mig att hjälpa!

Behöver hjälp. Eller inte jag egentligen. Men jag vet inte vad jag ska göra riktigt. Jag behöver hjälpa någon. Hon kommer att dö om vi inte gör någonting nu. Och ni måste hjälpa mig.
Vad gör man med en myndig tjej som bor ihop med sin mamma. De har en otroligt onormalt förhållande. Lever näst inpå i symbios och pratar om sig själva som en enhet, som ett "vi". Mamman har alltid bestämt och styrt över sin dotter så till den grad att hon aldrig ens fått bestämma vad hon ska ha på sig, vilken skola hon ska gå på, vilka intressen hon ska ha, vilka killar hon ska gilla. Frågar du flickan någonting, är det mamman som svarar. Nu har hon allvarlig anorexi, och hennes mamma vill inte göra någonting åt det. Förstår nog inte riktigt allvaret, och verkar bara tro att en ny lägenhet, en ny bil, en ny stad och mer pengar kommer att lösa allting. Jag, vi, vet verkligen inte vad vi ska göra eftersom att hon är myndig, 19år. Vad gör man? Kan man tvångsinta en myndig person mot hennes och mammans vilja. Är verkligen rädd att hon dör annars, minskar hela tiden i vikt, håller sig undan andra människor, har ingen mens, visar tecken på andra psykiska sjukdomar. Vad tror ni? Vet ni någonting om det här?

Vem fan är Gud med elden?

Jag ser på "Jag saknar dig" och låter tårarna bilda floder längs med mina kinder. Den gör så ont, och jag är så rädd för att den en dag ska passa in på mitt liv, mina tankar och mina känslor. Geografiboken stirrar tillbaks på mig från sin plats jämte mig i sängen. Men jag orkar inte bry mig om den nu, inte än, snart, en annan dag.
Det blir eftermiddag och jag håller hårt i min syster när vi går genom stan för att komma hem till vår närmsta och äldsta vän som fyller 18. Det är trevligt, men trots det orkar jag inte stanna hela natten utan åker hem med mina föräldrar vid ett. Är för instabil för att vara hemifrån för länge.
Just nu skriver jag och funderar på att se om "Jag saknar dig", fast vet inte om jag orkar/vågar.

I wanna..


Förr eller senare faller allt

Åker bussen som kör omvägar och senvägar och ser på havet och ser på husen. En tom dag som vilken som helst egentligen. Tröttheten ligger tung, det gör molnen med. Regnet slutar aldrig falla.

Vaknar som vanligt innan klockan ringer och fryser hela morgonen, till bussen, till första skolan, hela vägen till andra skolan. Fryser och skakar av meningslöshet hela idrottslektionen, och vill nog mest av allt bara dö. Eller åtminstone slippa/försvinna/sova/glömma. Men tar mig igenom, tar mig igenom allt. Läser bok på hålan och stänger ute omvärlden med musik. "De onda är de fallna. De som fallit. Är det inte orättvist? Allting faller ju. Förr eller senare faller allt. " "Och Sävbyholm var aldrig vackrare än de dagar i vår barndom då vi lärde oss att vara rädda." Det är en komikers uppväxt.
Kvällen blir till natt, och jag är vaken och håller balansen. Det känns ganska stadigt ändå. Just i kväll. Just i natt.
Fredagsmorgon och inga klockor ringer, och inga bussar går hit. Solen har hittat hit igen och vitsipporna klär skogsbrynet bakom huset i vitt. 9.03 reser jag mig ur sängen. Allting går i slowmotion idag och vid ett är jag redo för livet. Äter mest äpplen och sjunger högt och ganska fult. Är rastlös, fast orkar ändå inte ta mig för någonting mer än just äppelätande och lyssnande/sjungande/drömmande. But nothing lasts forever och nu sitter jag med geografiboken och känner hur jag fullständigt skiter klimatet och stormar och orkaner. Jag har nog med mina egna stormar. Jorden får gärna hålla sina för sig själv. Jag faller över annars. Balanserar, balanserar, balanserar. Faller, faller, faller.

Så har det varit denna dag/kväll/natt.

You may say i'm a dreamer

Jag ser på serier, läser om sånt som känns, och tar hand om hästen i ösregnet. Det bara regnar och regnar och regnar och regnar. Min, som det känns, sista dag i livet försvinner för fort och natten blir orolig och sömnlös och ångestfylld.

Det är fyra minuter tills klockan ringer med sitt ihållande, pipande ljud. Fyra minuter tills klockan slår sju och min trötta kropp tvingas resa sig, invirad i det sömnvarma täcket. Fyra minuter tills verkligheten är här igen. Men i fyra minuter till kan jag glömma allt vad skola, klädval, smink, kollektivtrafik och dryga klasskompisar heter.
Klockan ringer och verkligheten sköljer över mig. Dagen spenderas i dammiga, nerkylda klassrum och stökiga högljudda korridorer med folk som mest pratar om allt och inget, och om sig själva. Jag orkar inte riktigt lägga mig i. Orkar inte bry mig så stänger in mig med Lasse, Salem och Rise Against och låter timmarna passera. Lektionerna är meningslösa och hopplösa och lärarnas ord blir mest till ett bullrigt oljud och jag får huvudvärk så fort de öppnar munnen. Men tiden rinner iväg som den alltid gör, men dagar som den här är det bara bra. Kvällen spenderas i halvt nedsläckta stallar med syster och en fotboll. Nu är sömnen nära. I morgon är en ny dag, tyvärr.

Lookbook


Sitter mest och stirrar på den här tomma sidan och försöker skriva någonting vettig, som känns. Men det blir inte så.
Sover för länge och gör mig klar för att åka till Gekås med familjen. Hatar att åka dit. Mycket folk och inga vidare kul ting. Åkte bil och lyssnade på musik och tänkte. Hade ganska trevligt där ändå. Inte alltför mycket folk och glittriga nagellack. Tyckte synd om min farbror som var ensam hemma(haha wtf?!) så bjöd hem honom på middag. Skrattade och hade ont i magen. Det var trevligt.
Att jag somnade tidigt hjälpte tydligen inte så mycket. Vaknade i och för sig halv sex i morse, men somnade om och sov till halv tio. Men men. Trixar med toffsar och målar glitter på naglarna. Det kunde varit varmt ute, om det inte hade blåst så förbannat. Jag kunde promenerat i skogen, eller bland husen. Ska göra det. Lovar mig själv. Lyssnar på Sum41 istället och drömmer mig bort. Två dagar kvar. Två. Sen några månader till. Sen är det i och för sig ännu ett helt år kvar. Men det bli inte lika svårt, tror jag, hoppas jag. Tror att det kommer vara lite som slutspurten, när man mest springer så fort det bara går, för att få komma i mål och slänga sig utmattad på marken. Ska göra det. Slänga mig utmattad på marken alltså, om ett år och några månader. Vad som händer sen är en annan historia. Det ska bli bra det här, hade jag tänkt.

"Weei fan vad mycket plats det blev"

Älskar den här. Betnér får en alltid på bra humör.

I can't believe I'm caving in for you


I never thought that I would be this helpless

08.30, virar jag täcket runt min kroppshydda på 177cm och 54kg och reser mig ur min varma säng och sätter fötterna på det jävulskt kalla trägolvet. Regnet faller utanför glaspartierna, och molnen hänger blytunga över hustaken. Morgonen försvinner med akustiska gitarrer och kladdande med trubbiga och värdelösa blyertspennor, skavt nagellack och kurrande mage. Jag äter, fast mår illa av hunger ändå. Känner mig som en bottenlös avgrund där det inte spelar någon roll hur mycket man slänger ner, det blir ingen skillnad ändå.
Sitter på övervåningen och pillar med den svarta sammetsduken och ser på regnet. Inspirationen ligger och trycker, gömmer sig, precis utom räckhåll för mina inspirationshungriga händer. Fyra dagar kvar på lovet. Fyra dagar kvar tills jag ska dö i åtta veckor till. Känner mest för att fly, försvinna, när jag tänker på det. Fast jag kommer klara det, för jag är ju oslagbar, som Winnerbäck sjunger, men visst finns det tvivel, som stör. Jag har ju min lilla toffs, mina nagellack och min ensamhet, så då går väl det mesta för sig egentligen, till och med en lång och utdragen död på två månader.

Sometimes we all have bad days, when everything feels far away

Idag har varit trög och jobbig och tom. Har mest suttit på balkongen, suttit i sängen, lyssnat på musik, läst patetiska kärleksromaner och känt mig konstig. Konstig inuti. Vet inte riktigt vad det är. Salem Al Fakir fyller öronen och jag kladdar med korallfärgat nagellack. Ska ut och äta och på bio med några vänner ikväll. Är inte alls på det humöret. Orkar inte, vill inte. Är så trött inuti. Men slår väl på autopiloten och gör det ändå. Fast jag mest vill krypa ner i sängen, dra täcket över huvudet och lyssna på musik på högsta volym.

I rymden finns inga känslor. Det finns det inte på jorden heller

Världen bara rusar och lägger hundra och åter hundra meter efter sig, fast jag står fortfarande kvar på noll. Ingenting kan vänta en dag till. Allting måste vara nu. Men det är inte nu. Det blir inte nu, och inte i morgon och inte nästa vecka heller. Solen lyser det bästa den förmår, men det hade kunnat vara tusen solar till, och de hade ändå inte varit nog. Du kan gråta dina hav, det hade räckt med en pöl regnvatten på nylagd vårasfalt, jag drunknar i det ändå. Fast jag inte bryr mig. För jag kan inte bry mig, men jag gör det ändå. Jag vill skriva presentationer om hur jag skriver om allt och inget, fast jag mest skriver om inget. För hur ska man kunna göra någonting annat i en stad med samma ansikten, samma lögner och samma sorger.  Där allting är lagom och likadant. Hur ska jag kunna skriva någonting om allt, när allt är inget?
Jag sjunger "Don't you let me go, let me go tonight. Don't you let me go, let me go tonight" om och om igen. Men det finns ingen som kan "let me go" så det spelar väl ingen roll egentligen.
Jag vill inte ha raster som går ut på tråkiga pratstunder om läxor och lektioner med  bleka och, för mig, helt ointressanta människor. Jag vill inte ha "Hur är det?"-sms till exet bara för att jag flagnar och faller och kvävs och behöver bekräftelse så in i helvete.
Och du behöver inte bry dig. Ingen annan gör ju det ändå.

Wickeddchildd †

Mer inspiration från wickeddchildd hittar ni här

Astronaut Δ

Vandrar ängsligt utan mål i stan och blir pank. Men solen lyser och ingenting annat spelar någon roll just nu. Överallt är det människor. Och visst är det märkligt det där. Att alla människor har liv med problem och skit, precis som jag. Ödet, varför de går där just nu, hur vi påverkar varandra. Världen är så obegripligt obehaglig ibland.
Senare delen av eftermiddagen spenderas i soffan med sällskap av syster och maräng/glasstårta och dåliga tv-program.
Åker till stallet och njuter av kvällssolen och naturen och allt det där som man ska göra som livsnjutare.
Duscha nuförtiden ingår även det i livsnjutandet. Fryser ständigt trots solen och våren och ljuset och allt. "Du har gåshud för du fryser" precis som Kent sjunger.
Blir trött vid 21.00 och ligger nu i sängen med Salem Al Fakir som sällskap. Eller ja, hans musik alltså. Hade dock inte sagt nej till själva honom heller. Men men.
Längtar redan till i morgon. Vill vakna sådär härligt tidigt av mig själv och bara andas. Det är lite det loven går ut på verkar det som. Att andas, att leva. Det blir inte mycket med det annars. Livet verkar stå på paus när skolan står på play, och tvärtom.

Storstadskvinnor faller ner och dör

Underbar cover!

I'm a goddamn coward, but then again so are you

Går klädd i gammelsrosa klänningar och stickade tröjor. Känner mig så ofab man kan, men kan få håret i en minitoffs så är glad ändå. Kosten är åt helvete och jag bryr mig för mycket för att orka göra någonting åt det. Låter mobilen ligga död på skrivbordet för att jag inte orkar prata med folk. De säger ingenting värt att lyssna på ändå. Ser på Stylisterna och Top Model och känner sån hatkärlek gentemot de programmen. Är ensam hemma och tänder doftljus och hela världen luktar hallon och solen vägrar gå ner, vinden vägrar ge upp och jag ger upp för lätt. Känner mig så inspirerad att det liksom rinner över och slutar i ingenting. Lyssnar på First Aid Kit och älskar dem så jävla innerligt. Försvinner bort någon annanstans och glömmer verkligheten. Ibland är verkligheten inte vidare verklig. Ibland är drömmen bättre. Ibland är de svåra att skilja på.


-You don't belong to people forever. -Then why bother?- Wasn't it worth it?

Tårarna rinner för att Shelter är så fin och bär på minnen och så. Känslorna svämmar alltid över till den. Såg den varenda kväll/natt under den där tiden då jag hade tonårskänslor, var uppskattad och rädd och förlorad, men mådde bra ändå. Då när allting var på ett annat sätt än nu. Värre, fast bättre. Jag vet inte egentligen. Men filmen är fin och betyder så mycket för mig. Det blir aldrig som då. Det kanske är bra egentligen för så vilse som jag var då vill jag aldrig vara igen. Fast samtidigt så älskad och uppskattad, och så kommer det aldrig bli igen. Det var kanske aldrig på riktigt för mig, just det där. Men det kändes så just då, även fast jag bara lurade mig själv för att jag behövde det så innerligt. Jag behöver det nu med, mer än någonsin. Det skriker inuti och mitt hjärta vill bara banka sig ur min dumma känsloförvirrade kropp och bosätta sig hos någon mer stabil och bättre än jag. Men för mig kan det nog aldrig vara på riktigt för jag är inte sån, litar inte, kan inte. Och då är det inte värt det. Då är ingenting värt det.

Shoppinglist

Chinos- Gina Tricot, Tröja- H&M Herr, Jeans- Monki, Nagellack- H&M
Klänning- H&M, blus- H&M, klänning- H&M, Tights- Gina Tricot
Shorts- BikBok, t-shirt- Monki, armband- Gina Tricot, läppstift- Kicks
Klänning/blus- BikBok, skor- Modekungen, tröja- Monki, klänning- Monki

I snön syns spåren av oss själva

Dagen blåste bort och spenderades mestadels i en bil tittande på biltävlignar med två retande kusiner i bilen jämte. Natten blev sen och virrig, och skratten många. Vaknade flera gånger under morgonen, men frös så, och gick upp vid tolv. Ångesten över att sova bort förmiddagen infann sig aldrig. Jag har lov hela veckan och en förlorad förmiddag är inte så farligt med tanke på att jag kan fånga en veckas morgnar och förmiddagar och se dagen vakna och allt det där.
Nedräkningen till sommarlovet har redan börjat. Sju idrottslektioner kvar. För man räknar i idrottslektioner förstår ni. Sju stycken, förhoppningsvis slipper jag någon mer pga av sjukdom eller annat. Hoppas kan man alltid. Så om sju idrottslektioner kan jag andas och lugna ner mig och så för alltid. Hoppas jag.
Har blåmärken på benen och rivsår på händerna. Idag blir det tomt och ingenting, ensamt och meningslöst. Men det gör ingenting. Intalar mig själv att det inte gör någonting.
Det blir bra ändå det här. Krunegård och Kent på högsta volym så blir det bra det här, ändå, trots att jag skakar av meningslöshet.

RSS 2.0