Wolf

Vill ha så himla himla himla jättesupermycket.

Torsdagslista

Brukar inte direkt hålla på med det där med listor längre, bara fina/kladdiga/mysiga i anteckningsblocket jag släpar runt på. Men såg den här och fick lite nostalgikänslor så bestämde mig för att ge mig på den ändå, trots att det kanske är lite töntigt. Så här kommer en liten torsdagslista. Håll till godo.
 
1. Hur gammal är du om fem år? 23! Känns sjukt. 
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Eeh, ingen? Eller jo, Patricia kanske.
3. Hur lång är du? 176 centimeter.
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Oj det vet jag inte riktigt. Såg en massa "lilla Jönssonligan"-filmer när jag låg sjuk för någon vecka sedan. Just det! Såg Tolken i lördags.
5. Vem ringde du senast? Min syster.
6. Vem ringde dig senast? Mamma.
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Engelskan blev inställd så jag drar hem nu. Ses i mon! :)" 
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms, hatar att prata i telefon. 
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? sambos, fast håller på och separerar. 
10. När såg du senast din mamma? tittar på henne nu när hon lagar mat.

11. Vilken ögonfärg har du? gröna.
12. När vaknade du i dag? 05.30 ringer väckarklockan för alla bybor (eller i alla fall denna).
13. Vilken är din favoritjulsång? har nog ingen absolut favorit.
14. Vilken är din favoritplats? tycker hemskt mycket om att sitta/ligga på golvet på övervåningen och se ut (vårt samhälle är typ som i en dal, och så bor vi upp på kanten, typ). Annars gillar jag väl min säng, eller mitt golv (det är nått med mig och golv).
15. Vilken plats föredrar du minst? skolan.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?  Vet inte. Förhoppningsvis på en plats där jag åtminstone kan andas. Kanske med en kvinna som jag kan kalla min.
17. Vad skrämde dig om natten som barn? jag var alltid rädd att det skulle komma in en mördare. 
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Ingen aning verkligen. Förmodligen var det så länge sen som sist jag träffade mina underbara kusiner som jag älskar mest av allt. Eller kanske åt nått internt skämt mellan mig och min syster, men jag vet verkligen inte.
19. Hur stor är din säng? 90. Alldeles för liten för två, tyvärr.
 
20. Har du stationär eller bärbar dator? både och.  
21. Sover du med eller utan kläder på dig? nått har jag väl alltid på mig. 
22. Hur många kuddar har du i sängen? två som jag sover med, annars fyra. 
23. Hur många landskap har du bott i? ett. Halland. 
24. Vilka städer har du bott i? Gullbrandstorp. Det är inte ens en stad utan ett litet skitsamhälle. Fast snart bär det av in till Halmstad.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? strumpor OCH skor?
26. Är du social? nja, nej, eller jo, egentligen, fast är lite obekväm med nya personer.
27. Vilken är din favoritglass? försöker att inte tänka på sötsaker. 
28. Vilken är din favoritefterrätt? men hallå? försöker låtsas som att sötsaker inte finns!
29. Tycker du om kinamat? Älskar allt från asien. Vietnamesista, thailändskt, japanskt, koreanskt, kinesiskt, u name it!
30. Tycker du om kaffe? nej, spyr av det.
31. Vad dricker du till frukost? vatten, alltid vatten. 
32. Sover du på någon särskild sida? nej inte direkt.
33. Kan du spela poker? nej.
34. Tycker du om att mysa/kela? Eeeh ja, jo, kanske. 
35. Är du en beroendemänniska? har ju ett förhållande till musik som kanske inte alltid är helt friskt så, ja.
 
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? nej.
37. Vill du ha barn? nej, ärligt talat, bara om min flickvän/fru/kvinna föder det, för där går min gräns.
38. Kan du några andra språk än svenska? engelska, rätt skaplig spanska, en del tyska, lite kinesiska, och japanska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? om studiebesök räknas så, ja..
40. Föredrar du havet eller en bassäng? är rädd för havet. Tycker det är fint att titta på, men vill inte va i det. Så bassäng.
41. Vad spenderar du helst pengar på? kläder. 
42. Äger du dyrbara smycken? haha nej inte direkt.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? jag ser inte på tv så ofta så jag vet inte. Har nämligen inga flashiga kanaler utan där jag bor har man bara ettan, tvåan och kunskapskanalen. Blev ju förälskad i torka aldrig tårar utan handskar, men det var ju en serie.... annars är jag lite smått förtjust i kinas mat, bara för att de pratar kinesiska.

44. Kan du rulla med tungan? om jag kan vad?
45. Vem är den roligaste människan du känner? ojoj, det finns så fruktansvärt många. Mina kusiner är fenomenala, min farbror är så skönt rolig utan att han vet om det. Och hade faktiskt, tro det eller ej, en historielärare i ettan som var helt galet rolig. Annars är min syster och mina vänner rätt kul.
46. Sover du med gosedjur?  nej.
47. Vad har du för ringsignal?  ingen, bara viberation. 
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?  hela vinden är full.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?  finns ingenting rött varken i vardagsrummet eller köket så nej, inget.
50. Flirtar du mycket? nej. 
51. Kan du byta olja på bilen? ja, faktiskt. Det är en av många saker man tvingas lära sig när man växer upp med en bilgalen pappa, farbror och kusiner.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?  nej har inte körkort. 
53. Vilken var den senaste boken du läste? Läser new moon på spanska. Gillar den inte så värst mycket  egentligen, men hade inte så mycket val. Sen har jag ju läst den på svenska innan så det var ju en fördel. 
54. Läser du någon dagstidning? Hallandsposten lite då och då. 
55. Prenumererar du på någon veckotidning? nej. 
56. Dansar du i bilen? nej. 
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? lyssnar inte på radio!
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? förmodligen min lista som jag döpte till "mysiga saker att göra i jul/vinter<33333".
59. När var du i kyrkan senast? jaaa, det var väl en begravning för sisådär fyra fem år sedan.
60. Är du lycklig? är väl relativt trött på allt, så jag vet inte riktigt, men jo, kanske. Eller jag kanske kan bli.
 

 

 

Du är den vackraste jag mött, inte påmålad och falsk som andra. Du har väckt det jag trott var dött.

 
Darin%20-%20Astrologen
Han är så himla fin, och det här är så himla fint så jag vet inte vad jag ska göra med mig själv. Skriker, gråter, darrar, skakar, ler, för att det typ, känns. Idag är det tisdag. Idag har jag varit ledig, tränat, bakat bröd, sett project runway, skrivit bok, och lyssnat sönder detta mästerverk. Jag som inte ens gillar Ugglas musik i vanliga fall. Men detta, alltså detta... finner inga ord. Vill lyssna i alla evighet. 
Min hungrande kropp får frid, bortom all tid och rum. Då är du den finaste jag mött.

Everything's an illusion

Novemberdagar blir novembernätter och jag stressar runt bland väckarklockor som ringer 5.30 och försenade bussar och klassrum och meningslöshet och läxberg och arbeten som ska skrivas och tal som ska hållas. Försöker väl hinna andas emellan också. Det går sådär.
Så struntar jag i bloggen, lämnar er lite åt sidan. Spelar lite svårflörtad när ert intresse sjunker. Låtsas att jag inte bryr mig och håller mig undan några dagar, en vecka ibland. Fast jag vill ju egentligen bara hänga här hela tiden, och skriva saker som gör lika ont i er som de gör i mig, men jag vill ha er uppmärksamhet också. En kommentar eller två, kanske.
I fyra dagar ligger jag magsjuk och pappa hämtar vatten och filtar, stryker över hår och tröstar. På måndag morgon är jag frisk igen och tvingar mig till skolan. Och jag försöker, det göra jag verkligen, med allt, försöker förstå, prestera och uppfylla mvg-krav. Men sanningen är den att jag gett upp hoppet att förstå för länge sedan, och mest vill sitta och lyssna på Mayday Parade genom varje lektion. Eller snarare, jag behöver det för att ens ta mig igenom en timme naturkunskap B, eller ens en minut rättskunskap. Nedräkningen till min 18-årsdag, som befinner sig långt bort i december har börjat för länge sedan. Jag har räknat sen i juni. Och dagarna fram till lovet blir en mindre för varje dag. Jag räknar och räknar, till allt. Förmodligen mest för att överleva, känna att tiden går. Mobilen är fylld av anteckningar som "det är bara 28 skoldagar kvar till lovet du överlever" eller "nu är det bara en månad till din myndighetsdag och studentfest och öl-drickande". Så jag har en del mobilpepp, att ta fram när livet börjar bli alltför tungt. Vi kollar lägenhet efter lägenhet och jag är så pepp på detta, hur hemskt det än låter. MEN JAG VILL BARA BORT OKEJ? FÖR ALLTING HAR VARIT LIKADANT OCH SAMMA SAK I 17 ÅR 11 MÅNADER OCH 1 DAG OCH JAG ORKAR INTE MER NU. Okej, ta det lugnt. Om 28 dagar blir du full på någon förfest, trots att det bara är torsdag, och sen dansar du utklädd till pepparkaksgubbe eller mördarjulängel eller snöboll hela jävla natten, för då är det inte bara din 18-årsdag utan då är det även studentfest med temat crazy christmas och det blir öl och obetänksamma beslut och inga problem och ingen ånger. Ta det lugnt, din tid kommer också. Sov nu, älskling. 

Berg & Dalvana

 

Vi åker som i en Berg & Dalvana

I morgon är det måndag igen. Skolan börjar och jag vet väl inte riktigt vad jag tycker om det. eller jo, jag vet nog faktiskt precis vad jag tycker. Skitpissäckelfan. Ungefär så känner jag. Vill väl mest bara få ligga hemma och gråta och lyssna på Kent. "Det spelar ingen roll om du håller mig hårt ingen kommer att minnas om hundra år. Jag är rädd att man glömmer, glömmer allt, som vi glömde att vi älskade varandra". Och livet är väl inte mer än så just nu. Tiden rusar som den alltid gör. Det finns ingen som har så bråttom som tiden. November är här och det betyder frost och mörker. Det finns inget jag hatar mer än frost och mörker. I övrigt längtar jag efter att mamma hittar lägenhet så att jag får fly ett tag. Fast egentligen hjälper det ju inte att fly. Mörkret ligger lika tungt över världen ändå. Frosten biter som arga hundar i benen som täcks av spindelvävstunna tyger under tidiga morgnar vid busshållplatsen nere vid stora vägen och allting är ändå kaos och upp och ner, vart jag än befinner mig. Det kan jag aldrig komma i från. Och tiden rusar, en minut, två minuter, femton minuter, en halvtimme, tre timmar och jag får inget grepp om någonting. Vill bara tillbaka till sommarens enkelhet med bara ben och eftermiddagssol på balkongen och sommarpratare och löparrundor om morgnarna och sommarluft. Sommarluften är så lätt att andas. Inte som höst och vinterluften som är sträv och motvillig och som kräver så mycket mer energi. Nu väntar fem månader som jag knappt tror att jag kommer stå ut med. Gud, vad livet känns roligt/bra/motiverande. Eller inte. Fy fan på allt. 
San Francisco är frihet och glädje och livet. Meningen med allt.
Bild från Kreta. Kreta är bra. Längre än så kommer jag inte i resonemanget denna kväll.

Kiss me like you wanna be loved, baby

Är så kär i alla dessa kvinnor.
 

Höstlovsdrömmar

Måndag och tisdag spenderas i Helsingborg med 18års-firande och film, tåg och Oreoglass. En vecka försvinner så fort. Tid är någonting som man varken kan fånga eller spara på. Den flyter iväg som luft, dansar runt i tillvaron utan att det liksom finns någon chans att ta vara på den. Så jag sitter mest och skriver på min bok. Fast jag vet att jag borde göra annat med. Jag har ett tal som ska skrivas, en debattartikel osv osv. Men jag skriver hellre på min bok, och gör yoga. Yoga är magi, fast fan vad stel jag är. Det är helt otroligt. 
Mamma äter sömntabletter och ipren och jag undrar vart vi egentligen är på väg i det här. Hon sitter vid datorn och letar lägenhet och smsar (hon har väl fan aldrig smsat förut??) och fikar hemma hos vänner. Det är verkligen förändring på gång här. Men det blir nog bra, tillslut. Bara vi kan komma ur den här jävla gråzonen och liksom börja om. Det är så rastlöst att gå runt här och vänta på den där förändringen som vi alla fyra vet måste ske. När mamma hittar en lägenhet så flyttar hon (förmodligen jag också eftersom jag kvävs i det här förbannade huset och mest bara vill ut), och då träder vi på något sätt ur den här gråzonen som vi går runt i nu när vi vet hur vi alla mår och vad som måste/kommer hända. Gråzoner är så förbannat jävla jobbiga. 
Jag planerar promenader som stoppas av det ihärdiga jävla pissregnet. Så jag bara skriver och skriver och skriver. I övrigt händer det väl inte så mycket. Är stressad, rastlös, nervös och trött på livet. Skulle väl behöva prata med någon. Men jag är stark. Jävligt stark. För tillfället behöver jag bara Joshua Radin, yoga, vatten och twitter. Då klarar jag mig.
 

RSS 2.0