Ingen kunde röra oss

Psykologiska experiment och internetförbudet som jag trotsar mest hela tiden. Så rastlös och meningslös och jag äter vindruvor i patetiska försök att överleva. Det är mest ett tidsfördriv.
Det tar exakt tjugo minuter att gå till skolan och trots att det är så många minusgrader att jag slutat räkna fryser jag inte. Det blir söndag och jag skriver hemtentor i naturkunskap och läsloggar på spanska och svarar på psykologiska frågor. Tvn står på, men som alltid visar den inget av intresse utan utgör mest något slags bakgrundsljud. 
 
Ögonen som ser tillbaka på mig i badrumsspegeln är så oändligt trötta, som om jag inte sovit på år, trots att det verkar vara det enda jag gör. Jag vänder bara bort huvudet, orkar inte se.
Så blir det måndag, precis som det alltid blir hur mycket man en kämpar emot. Klockan ringer för tidigt. Jag gråter. Termometern visar tio minus och det gör ont överallt. Och veckan går. Jag försöker mest leva utanför min kropp/mitt huvud. Överleva. Och ögonen som stirrar tillbaka på mig i spegeln är så oändligt, oändligt trötta. Det där är inte jag.
 
Minusgrader och dammiga klassrum. Frostiga kinder och nariga läppar. Och allvarligt talat, hur ska jag orka bete mig glatt och trevligt när jag knappt ens orkar bete mig alls? Hur ska jag orka när andas/överleva när ingenting verkar vilja stanna här? Blodet flyr genom spruckna handryggar och nariga läppar, och hjärtat tar varje chans att banka sig ur revbensburen. Verkar mest vilja befinna sig någon helt annan stans. Nej, allvarligt: jag orkar inte.
På dig verkar det som att det är du mot världen. Men i själva verket är det bara du mot dig själv. Och förvänta dig inte att jag alltid kommer vara god, snäll och älskande. För det kommer komma tider då jag kommer vara kall, tanklös och svår att förstå. Och ögonen som reflekteras i badrumsspegeln fortsätter stirra tomma, trötta och rastlösa tillbaka på mig. Det där är inte jag.


En nyårsnatt

Vi skrattade väl mest.

Hej 2013

Orkar inte att skolan börjat. Men vad ska man göra. Förhoppningsvis flyger tiden som den brukar så att det snart är sommar och student och allt det där. Kan i alla fall gå till skolan numera, men när det regnade i morse var jag mindre förtjust över den "förmånen".
Just nu sitter jag och hostar i soffan i mammas lägenhet och ser på någon värdelös såpa. Jag är inte van vid så här många tv-kanaler. Hos pappa har jag bara svt. Så är det att bo vid ett berg. Aja that's life osv.
Ska väl hosta ihjäl min hals lite mer och hoppas på att mamma kommer hem snart och tar hand om mig.

2012- en sammanfattning

Jaha, så var tvåtusentolv förbi/över/passé, och jag hade tänkt ta och sammanfatta mitt 2012. Dessa årssammanfattningar tenderar ju att bli de längsta inläggen under hela året, hur mycket jag än försöker att hålla mig kortfattad. Vi ger det ett försök. Andas in.
 
JANUARI
 
Jag fotade noll bilder i januari förra året. Jag är väl ingen mästare på att fota i övrigt heller men förra året började katastrofalt dåligt, på fler plan än fotografering. Den understa bilden laddades hem till min dator, och den beskriver väl ungefär allt. Hela livet, som det kändes då. Nej, men januari är oftast ingen bra månad för min del. Jag får ångest av bara tanken att det är nytt år osv osv. 
 
Vad jag gjorde i januari förra året är rätt oklart. Gick i skolan, halkade fram på isblanka gator och grät under tunga, mörka nätter. Det gick otroligt mycket upp och ner. Höga toppar, men ack så djupa dalar. På den här tiden släpade jag mig fortfarande iväg till stallet ungefär varannan dag, och hatade varje sekund. Usch.
 
FEBRUARI
I februari skrev jag något om att jag mest bara skakade av meningslöshet och rastlöshet, och det kan nog stämma rätt bra. Det var så det var. Jag skakade mest hela tiden. Frös i väntan på dessa ständigt sena bussar och lyssnade på Kent och Winnerbäck. Jag tenderar att göra det under vintermånaderna. 
 
I övrigt var väl februari mycket av en väntemånad. Jag väntade på, och längtade efter mars och Stockholmsresan och Rise Against-konserten med vännerna och planerna var i full gång, tågbiljetter skulle köpas, konsertbiljetter och vi skulle hitta någonstans att bo. 
 
Vi fick sportlov, och jag tror inte att jag gjorde någonting alls faktiskt. Längtade bort mer än någonsin, men verkade aldrig lämna huset/rummet/sängen. 
 
MARS
Den 6:e mars satte vi oss på tåget upp mot Göteborg. Där bytte vi till tåget mot Stockholm och efter ungefär fem timmars resa var vi så framme i huvudstaden. Vi fixade kort till tunnelbanan och sen åkte vi runt. Vi bodde på ett mysigt hotell och delade rum alla fyra. 
Klockan sex började vi köa nere vid Fryshuset och efter över en timme var vi äntligen inne. Väl där var det två förband och en massa bråk och stoj i publiken och det tog flera timmar innan vi fick se dem vi kommit dit för. 01.00 klev vi in på vårt rum på Kungsholmen och jag hade så ont i fötterna att jag knappt kunde stå upp, än mindre gå. Men det var en fantastisk natt! Dagen efter det irrade vi runt i Stockholm och gick i affärer och fikade. Mest försökte vi väl bara hitta, vilket inte alltid är det lättaste trots att vi varit där förut. Men det gick, och ack så trevligt vi hade de där dagarna. De hamnar helt klart högt upp på listan över årets bästa. 
På eftermiddagen den 7:e satte vi oss på direkttåget hem och fem timmar, ett paket oreos, och mängder av ballerina senare klev vi av på perrongen på Halmstad station.
 
APRIL
 
När april intar världen så är det officiellt vår. Då blir luften genast lättare att andas och den kvävande mörkret släpper sakta men säkert sitt tag om tillvaron. 
April var nog en bra månad. Bästis fyllde 18, och det firades med tjejmiddag och roliga presenter. Jag hade påsklov och firade det med promenader och krokusar. Så värst mycket mer hände nog inte i april, för att vara helt ärlig. Gick till bussen 07.15, precis som alltid. Hade väl kanske någon sovmorgon, men i alla fall. Slutade tolv varje måndag vilket innebar en timmes väntan på bussen i stan och då gick jag mest i affärer, bokhandlar och gjorde av med för mycket pengar.
 
MAJ
Maj är en längtans månad. Vi väntade bara på sommarlovet och öppnade fönstren på vid gavel och gick alldeles för långa promenader. 
Jag läste ut Gardells "En komikers uppväxt" på bara några timmar och skrev recensioner och noveller som mottogs med stående ovationer. Sånt är alltid trevligt. Satt mycket på övervåningen och funderade och fyllde huvudet med Kent och Krunegård. Grät över något muntligt prov i spanska som gick åt helvete och fick bara vg i kursen och var arg. Skolkade från idrotten, och låg hemma och sov i stället och Loreen vann melodifestivlen och jag blev så fruktansvärt kär i den kvinnan. Pluggade till kinesiskaprov och köpte Vans.
Hatade mitt hår, och hela mitt utseende och försökte väl hitta mig själv. Upptäckte att jaget inte finns och att det är något så flyktigt att det inte finns något bestämt jag och att det är okej om det ändras, om än så från dag till dag. Kunde väl andas lite bättre efter det.
 
JUNI
 
Så fick vi äntligen lov! Jag började träna och sprang en halvmil nästan varje morgon. Spenderade mycket tid på balkongen med böcker och lyssnade på P1 sommarpratarna. Så mycket mer var det väl egentligen inte. Jag vill alltid få ut så mycket av sommaren, göra saker, träffa folk. Men mest blir det bara att jag springer min halvmil, går en promenad, och ligger på balkongen. 
På kvällarna grillade vi i trädgården och jag gick till affären och köpte banan och jordnötssmör. Och just det, jag lärde mig ju att äta havregrynsgröt också. Det är numera min stora favorit.
 
JULI
Juli var en fortsatt hälso-månad för mig. Jag tränade och tränade och tränade, och levde mycket på vatten, frukt, och andra nyttigheter. Gick morgonpromenader med mamma och hon mådde väl kanske inte så bra, direkt.
 
Vi åkte till motala, och något litet ställe utanför som var så fint så ni förstår inte. Men mer bilder har jag inte på det, för alla fotografier på ängar, vallmo och söta hus finns i ipaden som ligger hemma hos mamma, så dem får ni se en annan dag. 
Vi bodde i stugan i Tylösand och lagade mat på den lilla spisen och såg film i datorn och gick nattliga promenader på stranden. Det var mysigt. Men nu är den såld, och jag har blivit rik istället. Vet väl inte vad som är bäst egentligen. Men men.
 
Drack vin och cider och spelade golf med mina två bästa kusiner, och deras föräldrar och vinglade väl hem långt efter midnatt. Det hade redan börjat ljusna igen. Det var sommarens bästa natt, eller en av dem åtminstone.
 
Balkongen hemma i huset var fortfarande min trygga punkt och vi har haft många trevliga eftermiddagar, balkongen och jag. Med böcker och musik och tidningar och vattenglas.
Träffade bästis en del också. Ältade livet, dåtiden och framtiden och kom väl inte fram till så mycket mer än att man får hoppas att det blir bättre.
 
AUGUSTI
Prideveckan var, jag satt hemma och längtade dit. Började få ångest över skolstarten. Bästis och jag ville dra iväg med något tåg mot obestämd destination, men stannade hemma och såg på film i stället. Noll bilder finns. Precis, absolut noll, från den här månaden och jag börjar få sån ångest här nu över mitt bristande bildmaterial. Måste skärpa mig med det. Nyårslöfte?
Jag började trean på gymnasiet och det började kännas på riktigt, det här med studenten alltså. Att man snart är vuxen, och så. Ångest, fast bra, samtidigt. Vet inte hur det går ihop, men det gör det, på ett eller annat sätt.
Började jobba på mitt projektarbete, skriva bok, alltså.
 
SEPTEMBER
Med september kommer hösten, men det kändes inte lika jobbigt som det brukar. Vi provade studentmössor och började inse att det här verkligen är sista året och att vi äntligen äntligen äntligen ska få ta studenten i sommar. 
Hemma började det krisa, men vi försökte hålla skenet upp så bra vi bara kunde. Annars var det väl som alla andra höstmånader. Man sitter i sängen och ser på film, klagar över mörkret som väller in över staden tidigare och tidigare på kvällen. Åker buss fram och tillbaka och fram igen. Gäspar och suckar i klassrum och försöker prestera trots att orken har flugit sin väg för länge sedan. 
 
 
OKTOBER
 Oktober är som allt annat. Mest vill man bara att tiden ska passera, att det ska bli lov, vinter, jul, vår osv osv.  Skolan är galen och stress och helt orimlig och jag skriver bok och uppsatser och prov tills jag svimmar. Kanske hann jag med att träffa någon vän lite då och då. Just det, längtar efter att få fylla 18 också, men det skulle jag få vänta bra länge på.
Men det som faktiskt var viktigast under hela oktober, och som jag kom att skapa ett nästintill osunt förhållande till, var torka aldrig tårar utan handskar. Så många gånger som jag sett den serien har jag aldrig sett någon annan, och ni kan inte ens ana hur mycket jag grät. Har aldrig gråtit så mycket, någonsin.
 
NOVEMBER
När november intar landet så är det officiellt vinter. Kanske var det inte så kallt. Jag minns faktiskt inte. Men mörkt var det. Mörkt när man vaknar, mörkt när man väntar på busse, mörkt under hela första lektionen, och så mörkt innan man ens hunnit hem. Mörkt mörkt mörkt. *SPYR*
Vi skrev nationella prov i svenska i fyra timmar, och höll tal. Trodde jag skulle svimma varenda sekund av de fem minuterna jag stod där uppe. Men bra gick det tydligen. Första gången jag fick mvg på ett tal. 
 
DECEMBER
Så kom då äntligen december. Mamma flyttade till lägenheten i stan. Älskar den.
Jag fick äntligen fylla 18 och det firades med drinkar och en natt på B&B. Det var inte helt fel. Sen blev det även studentfest och temadag, hela dagen efter det. Jag skulle egentligen varit ledig. Fatta arg och trött jag var. 
Snart skulle vi få jullov och kurser skulle avslutas och betygsättas. Tror jag haft min bästa termin någonsin, trots att min hemsituation nog aldrig varit värre. Men när lägenheten nu kommit i ordning har jag kommit att bo här största delen av min tid. 
Julafton kom, och julafton gick. Jag läste Torka aldrig tårar utan handskar och fick lite för mycket presenter, lite för mycket choklad. Kvällen urartade till något som nog snarare skulle kallas hemmafest. Vi drack vin och drinkar, kastade pil och pratade. Fyra på natten var det bara jag, min syster, min kusin och hans mamma kvar.  Vi pratade väl mest om ingenting. Sen blev vi trötta och gick hem och sov. Det var en fin julafton.
 
 
Jag är sen med den här årssammanfattningen, jag vet. Det har redan blivit 2013, och det har väl börjat rätt okej. Jag har stora förhoppningar på 2013. Det finns så mycket att se fram emot. Ta studenten, skriva klart boken, jobba, hälsa på Calla i USA, kanske flytta hemifrån osv osv. Heja 2013!
 

RSS 2.0