Nu vet du allt om ingenting, din jävla sopa

Årets, förmodligen, varmaste dag infinner sig tillslut och jag lyssnar på Håkan och Nationalteatern och handlar studentklänningen och sitter och fikar på pappas altan. På kvällen dricker vi öl i det stora garaget och meckar med bilar. Och oj vad jag önskar att jag inte svarat dig igår. Du skrev att jag inte behövde svara och jag tänkte som vanligt försöka hjälpa till, kanske få allt att  kännas bättre. Jag önskar att jag inte gjort det. Att jag inte försökt bry mig. Det är ju ändå som att prata med ett småbarn, som att prata med en vägg. Jag hade inte ens tänkt bli arg. För vad tjänar det till egentligen? Anklaga mig för vad du vill, lögnare, ond, kall, fruktansvärd människa. Jag skiter allvarligt talat i vilket. Du har ju uppenbarligen inte förmågan att förstå andra människor, att sätta dig in i andra människors situation. Jag vet vem jag är, min familj vet vem jag är, mina vänner vet vem jag är, alla vet vem jag är. Vad du tycker skiter jag i, lilla vän.
Du sade så mycket bra om att ta ansvar för sina egna känslor, att man inte kan skylla sin sorg på nån annan. Du höll inte det, gjorde mig så besviken där. Men du har ju gjort mig besviken på så himla många andra sätt, inte varit den jag trodde överhuvudtaget, så jag är väl inte särskilt förvånad egentligen.
 
Det regnar idag. Fågelkvitter och regnsmatter blandas ihop till någonting som låter nästinpå perfekt. Och jag tror att det är så här det känns när man är lycklig. Jag tror det, och jag kan knappt minnas sist den känslan infann sig i mitt liv. Allting är så bra nu. Allting är så himla bra. Jag har ju så många anledningar att skratta, vara glad. Och jag tar varje chans jag får. För varför slösa på bra stunder? Jag har en fantastisk familj, som alltid ställer upp, aldrig bråkar, stöttar och som dessutom är väldigt rolig. Jag har fina vänner, som lyssnar, som förstår. Som känner mig utan och innan och som jag kan berätta vad som helst för. Jag har jordens bästa syster. Enough said liksom. Jag har en lite speciell person, som betyder lite extra mycket. Och jag en hel del andra vackra människor som gärna vill dansa lite för nära när vi är ute, och gärna tar en kaffe dagen efter. Skickar lite för många hjärtan, och lite för många vackra ord på sms. Det är bra nu, så bra. Livet är allt annat än meningslöst. Som Sartre säger: Livet har ingen mening förrän man ger det en. Och visst är det ju så det funkar. Livet är totalt meningslöst, fram tills man själv ger det en mening.  

Och jag tänkte i paniken, om jag bara korsar vägen är jag fri sen

Det har blivit maj. Staden jag bor i är inte hänsynslöst kall och otrevlig längre. Kvällarna är tillräckligt ljusa för att jag ska klara av att sitta på balkongen och lyssna på Winnerbäck utan att gråta. Balklänningen glittrar så fint där den hänger lite slarvigt över en korgstol, och jag betar av examination efter examination, men är fortfarande inte riktigt säker på om jag kommer hinna med allt. 
Min syster kommer och hämtar mig med bilen en eftermiddag, och för första gången sedan, jag minns inte ens när, så kan jag skippa jackan. Maj bjuder på grillkvällar, sol på balkongen och Håkan på högsta volym (jag hoppas verkligen mina grannar gillar honom. Om inte, synd om dem). Jag är äntligen ägare av ett par blommiga byxor, och ingenting känns väl så bra som just det. 
Faktum är att trots att tillvaron är så rörig och stressad som den någonsin bara kan bli, så känns det bättre än på länge. För visst blir livet automatiskt lite bättre av soliga eftermiddagar, trevliga tjejer, drinkar, krunegårdsromantik och tulpaner i rabatten? Man vet att det är vår först när alla stockholmare sprider bilder på körsbärsträden över sociala medier, men faktum är att körsbärsträden har blommat borta i parken, även hos oss, och det är fint. Trivs, trivs verkligen, något annat vore bara oförskämt. Dricker nypressad apelsinjuice om morgnarna, målar naglarna i ljusa färger, och jag har inte glömt dig, men jag tänker inte på dig längre. Och det är bra. I morgon ska jag på konstutställning, och sen ska jag på kaffe-dejt med en fin tjej. På onsdag åker vi till Stockholm en sväng, hela klassen. Livet blir bra, tillslut. 
Och jag tänkte i paniken, om jag bara korsar vägen är jag fri sen.

Som en pistol, det finns alltid nåt äkta att hålla fast vid

Jag tror att man ibland lurar sig till att känna saker som man kanske inte egentligen gör. När du sa att du var kär i mig så var ju min spontana tanke, att det var jobbigt, för jag är ju inte kär i dig. Men sen tänkte jag nog att jag kanske var det ändå. Jag ville ju så gärna vara det, för vem vill inte vara kär i någon som är kär i en tillbaka. Tänkte att känslor kanske kommer, att kärlek kanske kan växa fram. Men det funkar inte så. Jag tror nog att vi båda visste det från början. Och jag önskar bara att jag aldrig hade försökt från början. Egentligen önskar jag att du aldrig hade sagt nåt. Jag önskar att vi kunde hoppa tillbaka två månader i tiden och bara börja om där vi var från början. För du är ju en så himla fin vän för mig. Jag önskar att vi kunde vara bara vänner. Men jag förstår om du inte vill det. Jag kan förstå det. Men jag önskar bara att du inte kände någonting alls. Jag önskar att vi kunde gå tillbaka till intressanta konversationer och allt det där vi hade från början. Att vi bara kunde glömma allt det som hänt. Men det funkar ju inte så. Men jag önskar du alla fall att vi, om ett tag, kan ses igen och bara ha trevligt som vänner. I vilket fall, så kommer du bli en grym statsminister.

Lista 2.0

Okej mer listor (VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG?)
Nu på platser jag vill åka till.
 
1. San Francisco, igen.
2. Peking
3. Paris
4. Tokyo
5. Madrid
6. Sydafrika
7. Grand Canyon
8. New York, igen.
9. Prag
10. Berlin
11. Skopelos, Grekland
12. Galapagos
13. Cadaques, Spanien
14. Suzhou, Kina
15. Los Angeles, USA
16. Machu Picchu, Peru
17. Havanna, Kuba
 
 

Lista 1.0

Okej, eftersom att jag helt tappat skrivförmågan idag så kör vi på en liten lista. Så att ja, nu blir det en lista på saker jag måste göra innan jag dör.
 
1. Flytta hemifrån
2. Resa till alla magiska platser jag vill åka till
3. Skriva en bok, eller två
4. Skriva en låt, eller tusen
5. Rädda livet på någon
6. Bli rik och skämma bort min syster osv osv
7. Lära mig flytande spanska
8. Tatuera mig
9. Klappa ett lejon 
10. Sova under bar himmel
11. Spontan-gifta mig med någon alldeles fruktansvärt vacker kvinna
12. Vara snygg
13. Festa i USA
14. Rädda världen
15. Leva
 

Stylish osv

 

Vackra hår

Okej jag fortsätter denna bloggdag med vackra hår. Feel inspired typ.

Vackra kvinnor

Jahaja idag är väl en sån dag som jag bara kommer göra massa listor här, och bomba er med fina bilder på.... ja, snygga kvinnor som jag typ skulle döda för att få, och ja, annat fint.

RSS 2.0