Jag är svartsjukan alkoholen

Ligger vaken om nätterna, tänker, känner efter. Plöjer kuslitteratur på engelska, glömmer bort att äta, andas, leva. Det är så lätt att glömma när man sitter instängd i en lägenhet där alla rum är ett och samma, med rullgardinen nerdragen, datorn i knäet och näsan i en bok. Vill hem ibland, tills jag minns att det här är mitt hem nu. Tror det är som svårast just nu för att jag märker att våren är på väg.
I Surte fylls trädgårdarna på med både snödroppar och krokusar. Man kan gå i skinnjacka utan att dö, ni vet. Men jag vet ju inte hur våren fungerar här. Jag kan bara tänka på hur vitsipporna växer i slänten i dungen vid pappas hus, var de första påskliljorna tittar fram, hur skönt det är att promenera bort till Lynga i vårsolen, gå till biblioteket och läsa spanska tidningar, fika på balkongen hemma hos mamma. Krunegårdsromantik, Kentångest och Hästpojken. Kaffeberoende, vårkänslor, romanskrivande. Ni vet när man tvingas släppa taget om fuskpälsar och vinterdroger, borsta av sig de sista snöflingorna, så måste man bli beroende av något annat. 
Saken är väl den att samtidigt som jag har hela mitt liv här, det enda som betyder någonting, så är mitt liv kvar någon annan stans. Ibland känns det som att jag tryckt på paus-knappen, att jag lever här som i någon parallell verklighet, och när som helst kan hoppa tillbaka, fortsätta ifrån där jag tryckte på paus. Men det fungerar ju inte så.
Saker, livet, var så lätt förut, innan henne, innan allt det här. Innan den här enorma kärleken, och det kan aldrig bli så igen, jag fattar det. Det kan aldrig bli så där enkelt, och jag kan aldrig vara hel igen utan henne. Jag tänkte på det i natt, hur jag inte kommer ha någonting kvar. Men jag har bestämt mig för att inte dö. 
Men det händer bra saker också. Vi äter lunch med pappa och Anita. Kollar i affärer och fikar med mamma och min syster. Jag klarade första tentan och fick fira med choklad. Köper textilfärg och pyssel. Har påskliljor i fönstret. Och så har Kent äntligen släppt en ny singel, och det skulle kunna vara deras bästa hittills. Den har stått på repeat sen igår. Jag behöver ny Kentmusik såhär när våren är på ingång. 
 
Jag har en lista bland mina anteckningar som heter "vårbestyr" och där står det bra saker man kan göra på våren. Och jag ser fram emot att det ska bli vår. Försöker planera för att känna mig trygg. Skriver biobesök, mysfrukost, köpa klänningar, demonstration, träffa Matilda och Sara, och söka nya kurser, i kalendern. Det känns bra, försöker hålla mig sysslesatt och så där ni vet. 
Det ska bli bra det här. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0